Hoe werkt het?


Onze abortusbuddy’s gaan met jou mee naar jouw afspraak bij de abortuskliniek. Dit doen ze met respect voor jouw keuze - wat die keuze ook is. Onze vrijwilligers zijn uitgekozen en getraind om er helemaal voor jou te zijn.

Je kunt een abortusbuddy aanvragen door hier te klikken. We vragen waar en wanneer jouw afspraak is, hoe we contact met je op mogen nemen om je aan een buddy te koppelen en of je voorkeuren hebt voor een buddy. Na jouw begeleiding verwijderen we jouw gegevens. Ook de buddy bewaart geen contactgegevens van je. Je blijft altijd volledig anoniem.


Als je een buddy hebt aangevraagd, krijg je van ons een bevestiging dat we je informatie goed hebben ontvangen. We brengen je dan zo snel mogelijk in contact met een buddy. Samen kunnen jullie voor je kliniekbezoek op een openbare plek afspreken - bijvoorbeeld op het station of bij een koffiezaakje in de buurt van de abortuskliniek.


Op dit moment hebben we buddy’s in Amsterdam, Den Haag, Groningen, Haarlem-Heemstede, Roermond, Rotterdam, Utrecht en Zwolle. Heb je ergens anders een afspraak? Kies dan voor de optie “overig”. Er kan dan een buddy telefonisch ‘met jou mee’, zodat je alsnog niet alleen bent.

Een buddy zorgt ervoor dat jij niet alleen bent op de dag van jouw afspraak bij de abortuskliniek. Wil je met iemand praten die jou kan helpen met specifieke informatie over abortus? Dan verwijzen we je graag door:

• Je medische vragen kun je het beste stellen aan jouw huisarts, of aan een abortusarts in de kliniek waar je een afspraak hebt.

• Voor keuzehulp bij jouw onbedoelde zwangerschap kun je terecht bij het Fiom. Zij bieden ook online begeleiding bij de verwerking van een abortus na afloop.

• Wil je meer informatie over anticonceptie en het voorkomen van zwangerschappen? Kijk dan eens op de website van het Rutgers Kenniscentrum.