ANA (abortion network amsterdam)

ANA is een netwerk wat ondersteuning biedt aan zwanger personen die geen toegang hebben tot veilige abortus. Bijvoorbeeld omdat het recht op abortus in hun eigen land is ingeperkt.

https://abortionnetwork.amsterdam

 

Ava

Ava levert betrouwbare, objectieve en juiste informatie over anticonceptie en abortus.
Biedt daarnaast een luisterend oor naar jouw ervaring omtrent anticonceptie en zorgt er voor dat de stem van mensen die gebruik maken van anticonceptie en abortuszorg gehoord worden.

https://avahelpt.nl

 

FIOM

Fiom is het expertisecentrum op het gebied van ongewenste zwangerschap, verwantschapsvragen en adoptie.

Je kunt hier terecht voor hulp bij een ongewenste zwangerschap, informatie over donorconceptie, een zoektocht naar biologische familie en voorlichting en nazorg bij adoptie.

https://fiom.nl

 

Infopunt onbedoeld zwanger

Opgezet door FIOM, zij bieden een 24/7 bel en chat lijn waar je terechtkunt wanneer je te maken hebt met een onbedoelde zwangerschap.

https://infopuntonbedoeldzwanger.nl

 

NGvA (Nederlands Genootschap van Abortusartsen)

Een verbond van Nederlandse abortusartsen met als missie het garanderen van veilige en professionele abortushulpverlening.

https://ngva.net

 

Rutgers

Rutgers is een Nederlands kenniscentrum voor seksualiteit en seksuele gezondheid. Waaromtrent zij onderzoek doen, voorlichting geven, trainingen en advies geven, belangen behartigen en voorlichtingen geven.

https://rutgers.nl

 

Vrije Keuze Coalitie

De Vrije Keuze Coalitie is een samenwerking van medische, juridische en maatschappelijke organisaties en experts die de kwaliteit en toegankelijkheid van abortuszorg in Nederland beschermen. Hen huidige hoofddoel is op dit moment om Abortus uit het Wetboek van Strafrecht te halen en te erkennen als normale zorg.

https://abortusiszorg.nl